top_logo.png

  _________________________2_01.jpg



        

בית מלון לרוכבי אופנים? כן יש דבר כזה!

goshrim1.jpgהגידול העצום במספר רוכבי האופניים בישראל שנמשך כבר  15 שנה ובעיקר לנוכח ההתפתחות העצומה במספר הרוכבים באופני הרים שנופשים  עם אופניהם, עם חברים או המשפחה הביא  כמה יזמים להקמת בתי מלון או יותר נכון מעין אכסניות או מוטלים לרוכבי אופניים כשהחלוצים והבולטים שבהם היו המלונית "או-אה " שהוקמה בצפון למרגלות הר תבור ו"איי-בייק" שהוקמה במצפה רמון. הראשון כבר נסגר   בעוד שאיי-בייק מתרחב  וצובר  קהל אוהדים גדול שצירף את המקום מאיר הפנים ללו"ז החופשות שלו ולמסלולי הרכיבה.

מלונית נוספת לרוכבי אופניים הוקמה באחרונה באזור ערד אבל, מדינה שרוצה לפתח את תיירות האופניים אינה יכולה להתבסס על שני מוטלים לרוכבי אופניים ואפילו לא על עשרה. במשך השנים נוספו עוד בתי מלון ורשתות שזיהו את הפוטנציאל של תיירות האופניים המקומית והבינ"ל ובהם רשת ישרוטל שהכריזה על "מלון רמון" הוותיק  במצפה רמון כעל "מלון אופנים " אבל לא עשתה כמעט דבר מעבר לזה, ואפילו שלפני כשנתיים חנכה את " חדר האופניים" במלון "בראשית" בשיתוף  חברת  סיורי השטח "גיאופן" ורשת חנויות "מצמן את מרוץ" אבל גם במקרה זה הכוונות הטובות לא התרוממו מעבר להצהרות ולרמת המחירים הנהוגה במלון זה.
גם רשת "סי-הוטל" שמפעילה בתי מלון בהרי ירושלים ובמעלות, שני אזורים נפלאים לרכיבה,  ניסתה להכריז על עצמה כעל רשת ידידותית לרוכבי אופניים אבל חוץ מלהציב אופניים בכניסה לבתי המלון שלה ולהזמין כתבי אופניים להתארח במלון, לא ממש עשו שם את הצעד הנוסף שמתבקש. והוא להיות זמינים ולספק שירותים לרוכבים.

כך יכול להראות חדרו של רוכב אופניים במלון

______________________________Dvirotem_design_space_S.jpgלאחרונה התארח כותב שורות אלה במלון הגושרים (גושרים בטבע) הממוקם באצבע הגליל.  במלון חביב זה שממוקם  באזור נפלא לרוכבי אופניים, הותקנה נקודת שטיפה לאופניים ובהסכם עם חנות האופניים "מפגש האופניים בגליל" שפועלת בבית הלל הסמוכה, מוצעים לאורחי המלון שירותים טכניים ומסלולי רכיבה במחירים מוזלים. זה הרבה יותר ממה שמציעים מלונות אחרים אבל מכאן ועד להגדרה מלון לרוכבי אופניים  הדרך עוד רבה.

Dvirotem_desig_S.jpegאחרית הימים?
תתארו לכם שאם יוצאים עם חבריכם לטיול אופניים בין יומיים שלושה בצפון ובסופו של היום הראשון כשאתם עייפים ורצוצים לאחר כמה עשרות קילומטרים של רכיבת שטח, אתם מגיעים לבית המלון ששכרתם ואתם כבר מתים כבר לעלות לחדר שהזמנתם ולהשתרע על המיטה כדי לתת קצת מרגוע לשרירים הדואבים, אבל אז אומר לכם השוער שניצב בכניסה אל הלובי המפואר, סליחה חברים אתם לא יכולים לעבור עם האופניים שלכם בלובי ובטח שלא להעלות אותם  לחדר.  תראו איך הם נראים, מלוכלכים , מלאים באבק ובבוץ. אין מצב. קישרו אותם בחוץ אל  תדאגו אף אחד לא יגע בהם.

"הצחקת אותנו" בטח תשיבו לשוער המסכן, "השתגעת שנשאיר אופניים יקרים כל כך בחוץ? תקשיב, בכל מלון אני מכניס אותם איתי אל החדר, אל תעשה לי בעיות עכשיו. האלו אל תשגע אותנו עכשיו!"

ליאת דביר רותם (בצד ימין)  מסבירה את הקונספט על רקע העיצוב שהציגה

לעומת תסריט בלהות זה שעלול הסתיים במשבר, תארו לעצמכם שאתם  מגיעים למלון לאחר רכיבה מפרכת בשטח עייפים ורצוצים.  בכניסה ללובי ממתין לכם השוער שמפנה אתכם עם אופניכם לעבר נקודת השטיפה המיוחדת לאופניים שניצבת בחצר המלון שם ממתינים לכם צינור , מברשות , סבון ושמנים ואתם מוזמנים לשטוף את האופניים בציוד מיוחד לשטיפה, לייבש אותם במטליות שהועמדו לרשותכם ואז לעלות אתם לחדר בקומה המיוחדת שעוצבה והוקצתה עבור הרוכבים במלון.  אתם נכנסים לחדר מבחינים בעיצוב המיוחד עם תמונות נוף של רוכבים ואווירת ספורט שעוצבו על הקירות, ותולים את האופניים על המתלה המיוחד שהותקן בחדר. אתם  מתקלחים, שוטפים את בגדי הרכיבה שלכם ותולים אותם על מתקן הייבוש שבאמבטיה,  מתקלחים ולאחר מכן משתרעים בהנאה על המיטה פותחים את הטלוויזיה וצופים במערכת הכבלים של המלון בסרטון מיוחד שמסביר על אפשרויות שהמלון מעמיד לטובת הרוכבים, מזמינים עיסוי , אוכלים ארוחת ערב מיוחדת ובריאה שמתאימה לספורטאים שכמותכם והולכים לישון  כדי לצבור כוחות לרכיבה המאתגרת שממתינה לכם למחרת.

                                                                                                                                 לביקור במלון הגושרים בצפון הקליקו כאן

Dvirotem_design_space_4__1_.jpg

זה לא חלום רעיי
נשמע לכם הגיוני או שאתם חושבים שאנחנו הוזים או שחלמנו חלום?   לא לא, זה לא חלום זה חזון. זהו החזון של ליאת דביר- רותם מעצבת פנים (ובת זוגתו של רוכב אופנים מושבע) שהציגה לאחרונה קונספט חדשני לתכנון ועיצוב בתי מלון המשלב בין תכנים ייחודיים לבין הלקוחות  שבמקרה זה נמנים על אוכלוסיית רוכבי האופניים. את הקונספט החדשני הציגה דביר- רותם בכנס בינלאומי לעיצוב ותכנון בתי מלון שהתקיים בחודש שעבר בקרית שדה התעופה. דביר- רותם שהייתה אחת מבין שלוש מעצבות שהוזמנו לתכנן חדרים חדשים לבתי מלון החליטה  שאותה זה לא מעניין לתכנן "עוד חדר מלון מתייפייף" והעדיפה לגשת לנושא מזווית חדשנית שתנסה לענות על צורך קיים שעוד לא מומש. "את זה שקיים צורך אני יודעת בזכות עובדה שבן זוגי הוא רוכב אופניים מושבע שמטייל עם אופניו בארץ ובעולם ובדרך כלל אינו מרוצה מהיחס ומהשירותים שבתי המלון מעמידים לטובת הרוכבים . בעיקר בארץ" אומרת דביר- רותם. "ענף המלונאות בישראל עדיין לא הדביק ולא  זיהה את הפוטנציאל שנובע מהגידול של  ענף האופניים וגם מי שזיהה, לא הלך עם הנושא הזה עד הסוף. אני מסתכלת על הנושא בעיניהם של המלונאים ומהצרכים שלהם. לקונספט של חדרי אירוח לרוכבים הגעתי כשניסיתי לחשוב מה חסר בענף המלונאות? ועל איזה צורך קיים צריכים לתת מענה. בכנס המלונאות פשוט שמתי להם את זה על השולחן והתגובות שקיבלתי הדהימו אותי".
ליאת דביר- רותם, מעצבת פנים, סיימה את לימודיה בסדנא לעיצוב ואדריכלות, וזכתה במלגות הצטיינות מטעם קרן תרבות אמריקה-ישראל, יוצרת לצד בן זוגה עיצוב ואדריכלות עם סיפור. המשרד שלה (Dvirotem design (www.dvirotem.co.il  מתכנן מגוון של פרויקטים והיא מדגישה שיצירתיות...Creativity...להתרגש ולרגש כל פעם מחדש...זהו המוטו שלה כמעצבת לאורך כל שנות עבודתה.

______________________________Dvirotem_S.jpg

עיצוב כמנוף  
"נוכח התחרות הגוברת בענף המלונאות" היא מסבירה "האורח העדכני מצפה להרבה יותר מאשר חדר יפה ובריכת שחייה ... מי שלא יצליח לבנות מלון שישדר חוויה, או יענה על צורך לא יצליח להישאר בתחרות. העיצוב שלי משקף תמורה חברתית וסגנון חיים ומשמש כמנוף כלכלי עם הרבה סטייל.

את השפה התכנונית והפנים יצרתי מתוך היכרות עם חווית המשתמש וצרכיו, נבע ממנה ונרקם בהשראתה כשפה דינמית המאופיינת בצבעוניות עזה ומוטיבים צורניים מעולם האופניים. החדר תוכנן כחלל גמיש שבהתאם לצורך מתאים לארח שני משתמשים, מאפשר תליית אופניים בחדר והנחת ציוד נלווה ואביזרי טיפול. את הקונספט ניתן לשלב כחדרים ייחודיים במסגרת מלון רגיל או כאגף נפרד".
דביר- רותם מסבירה שלדעתה נושא הספא, הבריכה והג'קוזי ושאר הפינוקים כבר לא עונה מספיק על הצרכים של אורחי בתי המלון. "זה מוצה עד תום" היא אומרת. היום התיירים המקומיים והזרים מחפשים קונספט. הקונספט הזה יכול להיות של אצנים, צפרים, הלכים שחקני כדורגל וכן הלאה והלאה אבל אני חושבת שהגיע הזמן שבתי המלון יעצבו אגפים וחדרי מלון ייחודיים לאוכלוסיית  רוכבי האופניים, גם משום שזו אוכלוסייה גדולה מאוד ומבוססת, וגם משום שלאוכלוסייה זו יש צרכים מיוחדים. רוכבים לא אוהבים להשאיר את אופניהם מחוץ לחדר שבו הם מתארחים, הם רוצים אותם לידם יותר מאשר את נשותיהם" אומרת דביר- רותם בחיוך של אשת רוכב. "ההסתכלות  של רוכבי האופניים על חווית האירוח במלון היא שונה מאשר זו של מי שאינו רוכב. הם שואפים לקבל שירות מותאם , כולל בתחום המזון , הטיפול והאחסון. זו הסיבה שהחדר שעיצבתי והצגתי בכנס הינו חוויה מעוצבת המתכתבת עם סגנון החיים והצרכים של הרוכבים  וכולל מתלה מיוחד לאופניים, מדף מיוחד להצבת אביזרי הרכיבה  כמו  בגדים, נעליים והקסדה.  מיטות נפרדות למקרה שבו חברים חולקים ביניהם חדר (מאוד מקובל בין רוכבים) אלמנטים וגופי תאורה חדשניים, קירות מעוצבים ואווירה של ספורט הרכיבה עם ריהוט מודרני, חלל פנים משלים ומהנה.

"כיום ענף המלונאות "אומרת דביר- רותם "  אינו יכול להסתפק רק באוכל, ספא ומיטה. האורחים מעוניינים בחוויה וחדרים קונספטואליים יכולים לספק אותה. הבעיה היא שענף המלונאות הוא ענף שמרן ולא קל להניע אותו לכיוונים חדשניים. אבל אני בטוחה שמה שאני מציעה לענף כיום יעניק לו  מנופים כלכליים חדשים.  אין לי ספק שעיצוב הוא מנוף כלכלי  אבל זה לא מספיק להכריז  על עצמך כעל  מלון ספורט ולהשאיר את זה על הנייר. חייבים ללכת עם זה  עד הסוף . הלקוחות הפוטנציאלים יזהו את מי שיספק את הסחורה הזו ויגיבו בהתאם. אין כאן כוונה לרצות את כולם הרעיון הוא לזהות  ולמשוך את הקהל הפוטנציאלי .
"מרבית רוכבי האופניים שמטיילים באים מרמה סוציואקונומית גבוהה יחסית והם בעלי סטטוס חברתי מהסוג שהמלונאים היו רוצים לראות במלונותיהם . הם מחפשים יעד וריגוש בחיים ומתפקידו של  בית המלון לספק להם את החוויה שמתאימה להם".


בסופו של דיאלוג שאלנו את  דביר- רותם:  או.קיי , אותנו שכנעת , מה את רוצה שיקרה מחר?  והיא השיבה:" אני רוצה לקבל טלפון ממלונאי ו\או יזם שיקרא לי אליו ויבקש ממני לתכנן עבורו אגף מיוחד לרוכבי אופניים או להקים עבורו מלון מיוחד לספורטאים. יש כאלה באיטליה וזה ריאלי  גם בישראל. להערכתי  מי שיזהה את האפשרות ירוויח כי העיצוב שלי והחזון שלי הם מנוף כלכלי ולא כדאי לאף אחד להחמיץ אותו". נותרו עוד חדרים פנויים?

מאת אבי גנאור

 

  

 

 

 

 

 

 
Share

BANNER4.jpg

aaa22.jpg

facebook.jpg

panaracer.jpg

ofanaim_magazin199.jpg

small_baner_motoofan.jpg

 

קוראים כותבים

מצאת מסלול רכיבה מענין? צילמת וידאו מגניב? הצטרף לקהילת הכותבים של אופניים! הצטרפותך תאפשר לך להוסיף ב"אזור הפרטי" אשר יופיע כאן כתבות ומסלולים, להשתתף בפורום אופניים, לנהל בלוג רכיבה, לקנות בחנות שלנו ולקבל עדכונים למייל בנושא אופניים

הניוזלטר שלנו

לקבלת עדכונים במייל על הנושאים הכי מענינים, המבצעים הכי חמים והחדשות האחרונות בנושא אופניים, הרשם לניוזלטר:

__________________________01.jpg

galil_ole_small.jpg

logo_jpg.jpg